fienru
ETUSIVULLE

307

PÄIVÄÄ
JOULUUN

SantaPark etsii osaajaa Joulupukin ihmisystävien joukkoon

 

Rakastatko Joulua ja Joulun taikaa? Haluatko olla mukana tekemässä unelmista totta?
Joulupukin valtuuttamana Suomen johtava Joulutaitaja, hakee kansainväliseen ja dynaamiseen tiimiinsä

SISÄLTÖMARKKINOINNIN OSAAJAA

Odotamme sinulta:
- Kuvien ja videoiden käsittelytaitoa.
- Ymmärrystä matkailualan toiminnasta.
- Näkemystä digitaalisista ja perinteisistä sisällöistä sekä niiden julkaisusta.
- B-to-B ja B-to-C verkkokaupan osaaminen katsotaan eduksi.
- Kommunikoit sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi. Muu kielitaito luetaan eduksi.

Taustallasi voi olla media-alan taitoja, kokemusta digitaalisesta viestinnästä, tai mainostoimiston luovaa osaamista. Liikut vaivatta strategisen ajattelun ja operatiivisen tekemisen välillä. Sinulla on kokemusta verkkopalvelu- ja digitaalisen sekä perinteisen markkinointiviestinnän töistä.

Tarjoamme sinulle:
- Näköalapaikan vahvasti kasvavan ja innovatiivisen matkailuyrityksen tiimissä.
- Monipuolisen ja motivoivan työnkuvan.
- Innostavan ja kansainvälisen työyhteisön.

Lähetä hakemuksesi 18.10.2015 mennessä osoitteeseen info@santapark.com tai postitse osoitteeseen SantaPark Oy, 96910 Rovaniemi. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana ja täytämme paikan mahdollisimman pian.

SantaPark ja Lappset rakentavat joulupukin teemapuiston Kiinaan

CHENGDU, KIINA 15.9.2014

Rovaniemeläisyritykset SantaPark Oy ja Lappset Group Oy vievät yhteistyössä joulun elämysosaamista Kiinaan. Yritykset solmivat 14. syyskuuta 2014 Chengdussa strategisen yhteistyösopimuksen suuren kiinalaisen monialakonsernin Zhixin Groupin omistuksessa olevan Chengdu Floraland Tourism Investment Co. Ltd:n kanssa. Floraland on yksi Kiinan menestyneimpiä teemapuistoja. Sopimuksen tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltainen jouluelämys, johon rovaniemeläiset toimijat tuovat sisältötuotannon osaamisen.

-        Kyseessä on ainutlaatuinen yhteistyö, jossa yhdistyvät SantaParkin elämysosaaminen, sisällöntuotanto ja koulutus sekä Lappsetin kokemus teemapuistojen suunnittelijana ja toimittajana. Muodostamme ainutlaatuisen kokonaisuuden, jollaista kenelläkään muulla alan toimijalla ei ole tarjota, korostaa toimitusjohtaja Ilkka Länkinen SantaParkista.

Lappset Group Oy suunnittelee Chengduun rakennettavan joulupukin teemapuiston yhdessä SantaParkin kanssa ja toimittaa myös suuren osan puistoon tulevista välineistä. Noin 10 000 neliömetrin suuruinen kokonaisuus rakennetaan SantaParkin lisensoimana, ja se valmistuu vuoden 2016 toukokuun loppuun mennessä. Teemapuiston operatiivisesta toiminnasta paikallisesti vastaa Floraland.

-        Lappsetille yhteistyösopimus merkitsee teemapuistoihin liittyvän liiketoiminnan laajentumista uusiin brändeihin. Joulupukilla ja Lappsetilla on pitkä yhteinen historia, joka ulottuu 1960-luvulle asti. Rovaniemen Ounasvaaralle kaavailtiin tuolloin Joulumaata, jonka perustamista Lappsetin perustaja Antero Ikäheimo oli valmistelemassa yhteistyössä tv-persoona Niilo Tarvajärven kanssa. Joulumaan luominen napapiirille oli tuossa vaiheessa ideana aikaansa edellä. Tänä päivänä Rovaniemellä sijaitseva SantaPark on yksi suosituimpia matkailu- ja elämyskohteita. Lappset Group Oy omistaa osan SantaPark Oy:stä., kertoo Lappsetin toimitusjohtaja Tero Ylinenpää.

Kiinaan nyt rakennettava SantaPark tulee markkinoimaan Rovaniemeä joulupukin kotikaupunkina.

-        Rovaniemellä on ainutlaatuinen elämystuotannon osaaminen niin sisällöntuotannon kuin fyysisten tilojen suunnittelun sekä valmistuksen osalta. Joulupukkia ei siis olla viemässä pois Suomesta vaan tarkoituksena on vahvistaa kiinalaisten matkailijoiden virtaa Rovaniemelle, joulupukin kotikaupunkiin, tähdentää Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä.

Sopimuskumppaneiden tavoitteena on tulevaisuudessa toteuttaa noin 5-6 vastaavaa projektia Kiinassa.

Yhteistyön tavoitteena on myös vahvistaa suomalaisen ja kiinalaisen kulttuurin välistä vuorovaikutusta sekä houkutella muita suomalaisia brändejä SantaPark –teemapuiston ympärille rakennettavalle Suomikadulle.

Yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa oli yritysten lisäksi läsnä paikallisen hallinnon, SantaParkin ja Lappsetin jakelijana toimivan Chengdu Cultural Pureland Investment Co Ltd:n sekä Rovaniemen Kehitys Oy:n edustajia.

TAUSTATIETOJA:

Zhinxin Group on kiinalainen monialakonserni, jonka toimintaan kuuluvat mm. kiinteistöt, teollisuuskiinteistöt, ostoskeskukset ja ajoneuvot. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 4 miljardia euroa, ja se toimii eri puolilla Kiinaa. Konserniin kuuluu toista sataa yritystä, joista Chengdu Floraland Tourism Investment Co Ltd vastaa teemapuistojen liiketoiminnasta. Chengdu Cultural Pureland Investment Co Ltd. toimii SantaPark Oy:n ja Lappset Group Oy:n jakelijana Kiinassa.

SantaPark Oy on rovaniemeläinen yritys, joka tarjoaa ainutlaatuisia jouluelämyksiä Joulupukin luolassa, SantaParkissa. Yrityksen toimintaan kuuluu lisäksi ProSanta Joulupukkipalvelu ja Joulukka – elämyskohde sekä räätälöityjä VIP matkoja tarjoava Lapland Luxury. Vuonna 2009 Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen ostivat SantaPark Oy:n osake-enemmistön. Sen jälkeen luolan palvelutasoon ja elämyksellisyyteen on kiinnitetty paljon huomiota. Erityislaatuisia elämyksiä SantaParkissa ja Joulukassa kokee vuosittain yli 70 000 henkeä 41 maasta. Forbes Magazine valitsi SantaParkin maailman parhaimmaksi joulumatkailukohteeksi vuonna 2011. SantaPark on saanut myös Games & Park Industry:n Golden Pony Award -tunnustuksen.

Lappset Group Oy on vuonna 1970 perustettu perheyritys, joka on yksi maailman johtaviin kuuluvista teemapuistojen suunnittelijoista ja toteuttajista. Lisäksi Lappset valmistaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä eri-ikäisille. Viimeisten vuosien aikana yritys on suunnitellut ja toimittanut lukuisia suuria teemapuistokokonaisuuksia sisä- ja ulkotiloihin eri puolilla maailmaa, mm. Iso-Britaniaan, Kanarian saarille, Malesiaan, Venäjälle ja Suomeen. Lappsetin konserniin kuuluu Suomessa sijaitsevan emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt seitsemässä eri maassa. Yrityksellä on tuotantolaitokset kolmessa eri maassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konsernin jälleenmyyjäverkosto ulottuu yli 50 maahan eri puolilla maailmaa. Yli 40-vuotisen historiansa aikana Lappset on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia, joista tuoreimpana vuoden 2014 Red Dot Design Award nuorten Fono DJ-konseptille.

25.6.2014

Unohtumaton palkinto!

Tontut hyppelivät ilosta ympäriinsä kesäkauden ensimmäisenä päivänä, kun Santapark avasi ovensa vieraille! Riemuun oli monta syytä! Luolassa kävi paljon vieraita moikkaamassa tonttuja täyttäen heidän sydämensä pursuavalla onnella. Toinen erittäin tärkeä syy tonttujen iloon oli, että Santaparkin kesäisen kuvakilpailun voittanut Yliniemelän perhe saapui vierailulle! Koko perhe pääsi tutustumaan ja nauttimaan kaikista Santaparkin hauskoista aktiviteeteista. Itse asiassa kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun Yliniemelän perhe tapaa tonttuja: kesäkuun alussa he tapasivat yksityisessä ja taianomaisessa tapaamisessa Joulukan tonttuja astuen samalla todelliseen satuun! Katso kuvaraportti Yliniemelän perheen Joulukan seikkailusta sekä lue lisää perheen odotuksista ja kokemuksista tonttu Einarin artikkelista!


1. Voititte uskomattoman palkinnon! Pääsitte tapaamaan peikkoja, tonttuja ja Joulupukin sekä Joulukassa että SantaParkissa. Miltä tuntui voittaa sellainen mahtava palkinto näin kesän alussa? Oletteko mahdollisesti jo joulutunnelmissa?

"Mahtava palkinto!" vastasivat kaikki perheen jäsenet yhteen ääneen. "Joulumieltä alkaa kieltämättä jo olemaan!", vanhemmat lisäsivät.


2. Ottamanne upea valokuva voitti SantaParkin järjestämän kesäkuvakilpailun. Se oli hyvin kesäinen ja pirteä! Millainen oli kyseinen päivä jona kuva otettiin? Oliko päivän aikana tapahtunut jotain erityisen mukavaa tai jännittävää?

 "Olimme juhlimassa tuona päivänä Tuukan hyvän ystävän syntymäpäiviä."


3. Oliko yllättävää, kun saitte yhteydenoton Nunnu-tontulta, ja kuulitte voittaneenne palkinnon?

"No olihan tämä aivan mahtava ja erittäin mieluinen yllätys!", vanhemmat kommentoivat. "Emmehän me yleensä mitään juuri voitakaan, joten ihme että voitettiin!", ehtivät lapset lisäämään.


4. Ensimmäinen osa upeaa palkintoanne oli vierailu Joulukan tonttujen luokse 7.6. Mitä piditte vierailustanne?

"Kaikilla oli erittäin mukavaa ja hauskaa! Lahjatoiveiden esittäminen Joulupukille hänen salaisessa huoneessaan oli mukavaa!" "Joulupukilta saatu lahja oli mukavin kokemus" Tuukka sanoi. Leevi mainitsi Joulupukin salaisen huoneen tehneen vaikutuksen häneen.

"Kyllä meidän opastonttu Nunnu oli oikein mukava!", muistelivat vanhemmat lämmöllä heitä opastanutta Nunnu- tonttua. "Jänis ja Karhu olivat hassuja!" Nuorempien mielestä taianomaiset olennot, Jänis ja Karhu, olivat mieleenpainuvimmat hahmot.


5. Kaikkihan tietävät että joulupukki on kiireinen ympäri vuoden, joten ei olekaan aivan tavatonta tavata häntä hänen yksityisissä ja suosikkipaikoissaan. Sanotaan, että se on mahdollista vain niille, jotka ovat olleet kiltteinä vuoden ympäri! Oletteko te olleet kilttejä?

Perheen jäsenet pääsivät tapaamaan Joulupukin hänen salaisessa huoneessaan Joulukan vierailun aikana. Vanhemmat hetken aikaa pohdittuaan totesivat, että kyllä pojat ovat suurimman osan vuodesta pysyneet kiltteinä. Viimeksi perhe on tavannut Joulupukin Joulupukin Pajakylässä. Kohtaaminen Joulupukin kanssa on aina mieleenpainuva.


6. Opitteko vierailunne aikana jotain tonttujen suurimpia salaisuuksia?

 "Salasana, jolla Joulupukin komentokeskuksen ovi avautuu!", vastasivat lapset.


7. Mikä on ollut mielenkiintoisin aktiviteetti/kohde Santaparkissa?

Jokaiselle löytyi oma suosikkiaktiviteetti Santaparkissa. Leevin mielestä Satujuna oli paras, kun taas Eetu tykkäsi tonttukoulusta ja sen oppitunneista. Tuukka totesi yhdessä Johanna-äitinsä kanssa kaiken olevan mukavaa! Isä- Jannen mielestä Jääprinsessan Galleria oli upea kokemus.


8. Toivon joulupukin ja kaikkien tonttujen puolesta, että olette nauttineet suurenmoisesta palkinnostanne! Me tontut olemme erittäin iloisia vierailustanne! Itse asiassa toivoisimme, että yrittäisitte saada napattua entistä upeampia valokuvia ja totta kai, osallistumaan kaikkiin meidän tonttujen järjestämiin tuleviin kilpailuihin! Olisiko teillä vielä erikoistoiveita tontuille? Mahdollisesti jouluterveisiä?

 Perheen äiti Johanna lähetti terveisiä: "Terveiset kaikille ystäville ja tutuille koko perheeltä! Sekä lämmin kiitos ja jouluinen tervehdys Santaparkin sekä Joulukan tontuille unohtumattomasta kokemuksesta!"

Tonttu Einari:)

 

19.6.2014

Hyvää Juhannusta!


Joulupukki sekä Santaparkin tontut toivottavat kaikille hyvää Juhannusta! Muistakaahan nauttia keskikesän mukanaan tuomasta mystiikasta, puhtaasta luonnosta sekä ystävien seurasta unohtamatta käyttäytyä kiltisti!


Me Santaparkin tontut nautimme juhannuksena piparkakkuja ja glögiä, sekä paistamme nuotiolla vaahtokarkkeja yhdessä Joulupukin porojen ja muiden metsän eläinten kanssa. Nuotion ympärillä laulamme sekä leikimme yhdessä suurella joukolla! Joulupukkikin on tulossa vierailemaan Korvatunturilta, jospa saisimme hänetkin mukaan leikkimään ja laulamaan kanssamme!
Ennen piparkakkuja, glögiä ja vaahtokarkkeja meillä tontuilla on kuitenkin vielä paljon asioita hoidettavana. Santaparkin avajaiset kun ovat heti juhannuksen jälkeen! Tähän mennessä pitäisi saada pukin kirjeet lajiteltua, lahjatoiveet kasattua, lahjanarurullat järjestykseen sekä pukin porot harjattua… muutamia vaativia tehtäviä mainitakseni! Onneksi meitä on monta ahkeraa tonttua, joiden vikkelien jalkojen ja näppärien käsien avulla saamme työt hoidettua alta aikayksikön! Emme malta odottaa, että saamme kaikki askareet tehtyä ja pääsisimme nauttimaan keskikesän riemuista.


Lopuksi joulupukki tarkastaa, olemmeko me tontut saaneet luolan siihen kuntoon että voimme vastaanottaa vieraita. Sottapyttyjä kun jotkut meistä tontuista tuppaavat olemaan!

-Einari-tonttu, SantaPark-

 

3.6.2014

Heissulivei kaikille!


SantaParkin avajaisiin on enää vajaat kolme viikkoa! Jännitys tiivistyy ja kihelmöi varpaita, sillä avajaispäivänä meillä on luvassa monenmoista hauskaa puuhaa! Olemme kuulleet huhuja, että luolassa saadaan opetella sirkustemppuja suuren päivän kunniaksi. Olen aivan tikahtua odotuksesta, sillä sirkuksen opit kuulostavat erittäin jännittäviltä!


Avajaispäivän lähestyessä luolassa on monenlaista puuhaa, mutta ne hoituvat riemulla, kun on niin paljon mukavaa odotettavaa. Porotkin ovat saaneet osallistua talkoisiin ja tomuttaa ulkona mattoja. Ne ovatkin siinä varsin taitavia ja nauttivat tomutuksen jälkeen palkkioksi suuren jäkäläaterian sekä muutaman palan sokeria.


En tiedä miten jaksan odottaa melkein kolme viikkoa! Avajaiset ovat 23.6. ja olen alkanut ruksata kalenterista päiviä, jotta tiedän varmasti, montako päivää on vielä jäljellä. Näenhän myös sinut juhlimassa kanssamme ihanaa kesää?

Elfiina Tonttu:)

 

5.5.2014

Hellurei kaikille!

Ihan pian on kesä ja Rovaniemi puhkeaa kukkaan! Kun pöriläiset lentävät ja laineet liplattavat, on aika lähteä tutustumaan kesän ikimuistoisimpiin kohteisiin Rovaniemen Kesäpassi takataskussa! Kesäpassista löytyy jälleen kerran jännittävää puuhaa koko perheelle kesäpäivien viettoon ja mikä parasta, sillä pääsee myös SantaParkiin tapaamaan meitä tonttuja, Joulupukkia, Piparimuoria ja Jääprinsessaa!


Erityisesti kesävieraita odottelee Jääprinsessa, joka viettää kesänkin hyisessä valtakunnassaan. Prinsessa tarjoaa viilennystä kesän kuumimpiin hetkiin - oletko jo käynyt kokeilemassa jääliukumäkeä? Liukuennätystä pitää hallussaan Marfiina-tonttu, joka käy laskemassa mäestä kahdeksan kertaa päivässä!


Rovaniemen hurjanhauskoja Kesäpasseja saa ostaa Kesäpassikohteista sekä Rovaniemen infopisteeltä Lordin aukiolla. Käy hakemassa omasi ja nauti kesästä koko perheen voimin! Me tontut jo odottelemme, että pääsemme kuulemaan hauskimmat kesäjuttusi ja ennätyksesi jääliukumäessä! Kesäpassi on paras lippu Rovaniemen huveihin niin paikkakuntalaiselle kuin vierailijallekin!

EE

 

29.4.2014

Vappupallon pirteä morjens!

Tonttuluola kuhisee innostuksesta, sillä vappu on ovella! Joka tonttu puhaltaa innoissaan ilmapalloja ja peikot ovat koristaneet omat kolonsa serpentiinein. Vappu on merkki siitä, että kevät alkaa taittua kesäksi ja kaikki ovat riemusta ylösalaisin. Piparimuori on tehnyt herkullista simaa, joka on erityisesti Joulupukin mieleen, sillä Piparimuori ei pihistele rusinoissa.


Tiesitkö, että esimerkiksi Saksassa vappuyö on taikuuden ja noituuden yö? Me tontut olemmekin varmoja, että jonkinlaista taikaa vapussa on, sillä vapun jälkeen kesä saapuu hurahtamalla ja uusia ihmeitä tapahtuu kukkapenkeissä ja metsässä joka päivä. Noitia emme ole kyllä havainneet, mutta peikot ja keijut pitävät metsässä suuret kemut ja tanssivat läpi yön.


Rovaniemellä vietetään taas Rollovappua Angry Birds -leikkipuistossa! Tänä vuonna paikalla on klo 12.00–15.00 myös SantaParkin iki-ihana Jääprinsessa, joka haluaa toivottaa kaikille lapsille ja aikuisille ikimuistoista vappua ja lämpöistä kevättä! Tulethan myös sinä paikalle tapaamaan Jääprinsessaa ja juhlistamaan kevään saapumista?

EEE:)

 

24.4.2014

Hei kaikki tonttujen ystävät!

Kesä tulee kohisten ja lumet sulavat vauhdilla. Me tontut olemme nauttineet keväästä, kiitäneet pitkin keväthankia suksillamme kilpaa jänisten kanssa ja saaneet ihastella karhumamman pesän pieniä tulokkaita. Karhut eivät päästä lähes ketään pentujensa lähelle, mutta metsätontut elävät niiden kanssa rinta rinnan, huolehtivat niistä ja pitävät niiden pesät puhtaana talvisin, ja ovat siten karhujen sydänystäviä. Pienet karhunpennut kokeilevat nyt koipiaan keväisessä metsässä ja niiden temmellystä on hauska seurata.

Nyt on kuitenkin tonttujen aika pistää sukset ja pulkat kesäsäilöön ja iloita Lapin auringosta, joka paistaa päivä päivältä lämpimämmin. Jokainen tonttu pistää nenänsä multaan, haistelee maan lämpimiä, keväisiä tuoksuja ja ihastelee pieniä sisukkaita taimia, jotka kurkistavat lämpimimmistä paikoista. Odotamme kovasti myös jäiden lähtöä, jotta pääsemme saunan jälkeen pulahtamaan virkistävälle uinnille. Kuinka pian sinä kastat talviturkkisi? Saunassa rentoutuu jokainen tonttu ja kun puuhun tulee lehti, saamme tehtyä myös kesän ensimmäiset saunavihdat. Jos haluat itsekin rentoutua saunassa metsän keskellä saunaemännän hemmoteltavana, käy kurkistamassa Metsäkylyn ihanat ohjelmat osoitteessa http://www.metsakyly.fi/ohjelmat/!

Tonttujen aherrus metsän väen kanssa ei kuitenkaan ainoa kesäpuuhamme. Tarkkailijatontut pitävät kesälläkin silmällä kaikkia maailman lapsia ja aikuisia ja kirjaavat raportteihin havaintonsa. Joulupukin kotiluola SantaPark aukeaa 23.6.2014 - tulethan sinäkin kertomaan kesäkuulumisesi ja leikkimään meidän tonttujen kanssa?

 

EE

 

9.12.2014

Pakkanen paukkuu ja hongat kolisevat

Kylläpä piisaa kylmää Rovaniemellä! Olin eilen tapaamassa hyviä ystäviäni Yuliaana-tonttua ja Hemppu-tonttua Sierijärvellä Joulukassa ja kyllä tällaisella luolan lämpöön tottuneella tonttu-rukalla meinasi palella varpaita matkalla. Yuliaana ja Hemppu eivät olleet moksiskaan, vaikka pakkasta taisi olla kolmisenkymmentä astetta, mutta he ovatkin tottuneet elämään metsän eläinten kanssa rinta rinnan. Yuliaana näytti minulle, miten hän saa pienimmät puput ja oravat lämpimään leveän mekkonsa helman alle kun pakkanen oikein kipakasti puraisee. Hemppu puolestaan nukkuu monena yönä karhun kainalossa – karhuvaari ei herää, vaikka tonttu sen viereen käpertyykin, mutta urisee mielissään, kun sen selkää kuopsuttaa kiitokseksi.
Hempun ja Yuliaanan koti Joulukka on kerrassaan ihmeellinen paikka, olen sieltä tullessa aina ihan pyörryksissä. Metsä on pullollaan salaisuuksia – Yuliaana on kertonut minulle jännittäviä tarinoita revontulista istuessamme tähtitaivaan alla nuotion äärellä ja olen päässyt kurkistamaan salaiseen Komentokeskukseenkin! Oletko koskaan kuullut siitä? Se on tonttujen silmäterä, jota ilman ei Joulun työstä tulisi yhtikäs mitään. Siellä ovat töissä Joulupukin tärkeimmät ja vanhimmat apulaiset. Uskalsin oikeastaan kurkistaa sisään vain toisella silmällä, niin paljon minua jännitti.
Tonttuja Joulukassa on hurjasti, mutta on siellä myös muita jännittäviä tyyppejä. Peikot pitävät myös majaansa metsissä ja erityisesti nyt talven pimeällä ne tanssivat pitkin metsiä ja järjestävät hurjia kilpailuja. Lähituntumaan on vastikään muuttanut myös Saunaemäntä, joka kuuluu taitavan kaikenlaisia vanhoja taikoja, joita ennen taisivat tietää vain saunatontut.
Jos haluat itse piipahtaa vierailulle Joulukkaan, voit lukea lisää osoitteesta http://www.joulukka.com/. Olethan ollut kilttinä – Joulukkaan salaisuuksiin pääsevät tutustumaan vain kaikista tonttumaisimmat ihmiset. Ja jos olet nautiskelija ja haluat tietää enemmän Saunaemännän Metsäkylyn ihanuuksiin, voit käydä kurkkaamassa lisätietoja osoitteessa http://www.metsakyly.fi/metsakyly.

Minä:)

 

4.12.2013

Piparjuuret salatut aariat

Oletko jo tavannut mahtavan kokkimme tonttu Piparjuuren? Hän on mainio tyyppi, joka laulaa aina ruokaa laittaessaan oopperoiden aarioita, ja siksi myös ruuanlaitto sujuu häneltä kuin tanssi. Piparjuuri on kertonut olevansa väärinymmärretty taiteilija… Emme ole ihan varmoja mitä se tarkoittaa, mutta lienee jotakin hyvin hienoa.

Opiskellessaan Tonttukoulussa Piparjuuri erikoistui ruokien maustamisen saloihin, ja sanotaankin, että hän saa minkä tahansa ruoka-aineen maistumaan piparkakulta. Tämä on erityisen hyvä taito pienimpien tonttujen kanssa, sillä silloin tulevat varmasti ne kaikkein terveellisimmätkin kasvikset syödyiksi lautaselta. Koulussa Piparjuuri oli myös mestari kuorruttamaan piparkakkutaloja, mutta on sittemmin jättänyt koko puuhan kiepsahdettuaan kerran Piparimuorin suureen kuorrutesammioon suin päin korviaan myöten, näin ainakin tarina kertoo. Piparimuori ei ole suostunut kertomaan, pitääkö kertomus paikkaansa, mutta kuorrutteeseen Piparjuuri ei ole sen koommin koskenut.

Tänä talvena tonttu Piparjuuri loihtii ihania herkkuja myös SantaParkin vieraille, jotka saavat nautiskella maittavasta lounasbuffetista. Keittiöstä on kuulunut enemmän kattiloiden pauketta ja oopperan herkkää tulkintaa kuin koskaan aiemmin, joten jotakin suurenmoista siellä selvästi valmistuu. Taitaa olla oikea aika toimittajatontulle tehdä pieni tutkintareissu keittiön lämpöön, ehkäpä siellä olisi vaikka koemaistajan paikka avoinna!

Minä:)

 

26.11.2013

Luola täynnä tonttuja (ja niiden lakkeja!)

Olipa meillä talvikauden avajaiset! Luolassa naurettiin lauantaina niin, että vieläkin kutittelee vatsassa. Koko luola oli täynnä isoja ja pieniä tonttujen ystäviä, musiikkia soitettiin ja tansseja tanssittiin. Mekuliina-tonttukin pisti jalalla niin koreasti, että taisimme kaikki jäädä toisiksi (on tainnut harjoitella salaa!). Ja parasta on, että nyt pidetäänkin hauskaa suurella joukolla aina tammikuun puolivälille asti!

Nyt tuntuu Joulu olevan todella lähellä, kun luola on täynnä touhua, tohinaa ja lasten ja aikuisten naurua. Näyttää kuin tontut olisivat moninkertaistuneet, niin monta punaista tonttulakkia viilettää pitkin käytäviä ja tunneleita. Kummissani käännyinkin Professoritontun puoleen kysyäkseni, mistä moinen tonttujoukko on löytynyt, ja Professori paljasti, että kaikki tonttukoululaiset saavat tällä talvikaudella ihkaomakseen upean diplomin sekä tonttulakin! Ei siis ihme, että uusia tonttuja vilisti vallan silmissä, kukapa ei haluaisi käydä tutustumassa Tonttukouluun!

Tiesitkö, että Joulupukki itse on myös käynyt Tonttukoulun täyden oppimäärän? Yleensähän koulu kestää 99 vuotta, mutta Pukki kävi koulun hieman pidemmän kautta, sillä hän halusi pätevöityä kaikkiin tonttutieteisiin. Tänä vuonna Tonttuneuvosto ja Joulupukki päättivätkin uudistaa opetussuunnitelmaa hieman. Kävin kurkistamassa eräällä oppitunnilla ja voin sanoa ainakin sen, että Tonttukoulun luokkahuoneessa on nykyisin valtavan suuri kartta, jossa näkyy erilaisia reittejä… Enpäs kerrokaan enempää, tonttusalaisuuksista pääsee selville vain Tonttukoulussa, hihi!

 

EE

21.11.2013

Huhuu ystäväiset!

Tervehdys taas täältä tonttuluolasta! Meillä onkin täällä sellaista huisketta ja hulinaa, että alta pois! SantaParkin avajaisiin on enää kaksi päivä, joten kiirettä riittää koko tonttujoukolla. Olemmekin tehneet suursiivousta ja kuuranneet koko luolan lattiasta kattoon niin, että nyt voi nähdä oman nenänsä lattiakiven loisteesta. Ainakin jos katsoo oikein tarkasti.

Piparimuori pyyhälsi eilen sellaista vauhtia ohi rikkalapion ja harjan kanssa, että taitaa Piparilassakin saada pöly tosissaan kyytiä. Tänään kuitenkin leijui niin ihana tuoksu luolan käytävillä, että oli aivan pakko mennä hieman tirkistämään, mitä ihanuuksia siellä valmistuu. Puhtoinen keittiö on taas herkkuja tulvillaan.

Koska muuten aiot paistaa ja maistaa tämän joulun ensimmäiset piparkakut? Meillä ainakin sujuu tämä siivoaminen kuin tanssi, kun toisessa kädessä on pölyriepu ja toisessa herkullinen pipari!

P.S. Muista tulla tapaamaan meitä tonttuja SantaParkin avajaisiin 23.11.! Meitä ainakin jännittää jo niin, että varpaita kipristää!

 

Tontut:)

18.11.2013

Rakennuskisa joululeipureille

Me SantaParkin tontut haluamme kutsua kaikki joulun mestarileipurit mahtavaan Piparkakkutalokilpailuun! Jatkamme Saarenkylän Omakotiyhdistyksen aloittamaa perinteikästä rakennuskilpailua tonttumaisella tarmolla ja etsimme myös tänä vuonna sitä joulun mahtavinta piparkakkutaloa. Koko tonttujoukko onkin jo harjoitellut kovasti kisaa varten… erityisesti taikinan maistelua! Nyt kannattaa laittaa kaikki taidot sekä mielikuvitus peliin, sillä kilpailun voittaja saa neljän hengen SantaPark Dinner & Show paketin (arvo 356 euroa) sekä 50 euron lahjakortin kauppakeskus Revontuleen! Toiseksi ja kolmanneksi tulleet voittavat 50 euron lahjakortin SantaPark Pop Up Shopiin ja kaikki osallistujat saavat vapaalipun SantaParkiin meitä tonttuja tapaamaan! Kilpailuun ilmoitetut talot myydään tekijöiden luvalla ja varat lahjoitetaan Lapin Ensi- ja Turvakodille. Kaikki siis mukaan taloja rakentamaan!
Piparkakkutalojen rakennusaineen tulee olla tavallista piparkakkutaikinaa, ja myös muiden ainesten täytyy olla syömäkelpoisia. Muita rajoituksia rakennelmien liitosaineille ja koristeluille ei ole. Rakennelma asetetaan kilpailua varten itse valitulle tai valmistetulle alustalle, joka saa olla kooltaan korkeintaan 40 x 40 cm (liian suurta kannattaa nakertaa reunasta). Korkeutta ei ole rajoitettu, joten siitä suunnasta ei kannata nakertaa! Upea kilpailutyö paketoidaan vielä lopuksi sellofaaniin (se on sitä ihanaa läpinäkyvää ja rapisevaa) ja mukaan liitetään kirjekuori, josta käyvät ilmi rakentajan tiedot. Talot tuodaan 8.12. mennessä kauppakeskus Revontuleen SantaPark Pop Up Shopiin, jossa voi myös äänestää mieluisinta piparkakkuluomustaan.
Kilpailutöitä voi käydä ihastelemassa ja parasta äänestämässä 8.12.–19.12. SantaParkin Facebook-sivulla tai SantaPark Pop Up Shopissa. Joulupukki julistaa kilpailun voittajat kauppakeskus Revontulessa 21.12.!

Herkullisia rakennushetkiä toivottaen
tontut:)

 

10.8.2013

Esittelyssä Viikon Jääprinsessa: Jääprinsessa


Jääkylmässä jäägalleriassaan Jääprinsessa pysyy iloisena ja kauniina päivä toisensa jälkeen. Hän on satuhahmoista kaikkein kaunein, mutta hänen äänensä hieman värähtää surusta, kun kysyn häneltä mitä kuuluu. Hän ei nimittäin vieläkään ole löytänyt sulhasta. Jääprinsessa etsii vierelleen rohkeaa Prinssiä, joka voisi muuttaa asustamaan Jäägalleriaan Jääprinsessan kanssa. Tähän mennessä, kukaan ei ole ottanut haastetta vastaan.


”En kai ole liian vaativa?” Jääprinsessa kysyy minulta haastatellessani häntä blogiini. ”Pyydän vain saada hienovaraisesti testata tulevaa sulhastani ja pyytää häntä nukkumaan kanssani Jäägalleriassa yhden yön ajan. Makuuhuoneessani on -10 astetta pakkasta eikä tähän mennessä kukaan ole pystynyt jäämään kanssani tuntia pidemmäksi ajaksi nukkumaan. Olen hieman surullinen, mutta en aio antaa periksi. Aion löytää Prinssini, vielä jonain päivänä!” Jääprinsessa hymyilee kauniisti ja jatkaa puuhiaan. Jääprinsessa ruokkii jääkarhujaan ja emännöi SantaParkin jääbaaria, jossa hän tarjoilee Jääprinsessan Suudelma nimistä juomaa käsin tehdyistä Jäälaseista. Juoma on hyvin suosittu, mutta silti Jääprinsessaa ei ole kukaan vielä koskaan suudellut. ”Aikojen loppuun saakka aion odottaa Jääprinssiäni, joka tulee ja suutelee minua. Siihen saakka tarjoilen suudelmiani jäisestä lasista.”


Oletko sinä Jääprinsessan tulevaisuuden sulhanen? Jos pystyt viettämään kauniin Jääprinsessan kanssa yön hänen jäisessä valtakunnassaan Jäägalleriassa, olet Jääprinsessan unelmien Jääprinssi, sielun kumppani.

TTT

 

 

2.8.2013

 

Esittelyssä viikon tonttu: Mekuliina


Oletko koskaan miettinyt miten kaikki maailman lelut syntyvät? Pehmolelut, barbiet ja pienet autot? Mekuliina tonttumme on lelu expertti. Hän työskentelee SantaParkin lelutehtaassa, joka sijaitsee todella, todella, piilossa yhdessä SantaParkin monista salaisista luolastoista.


”SantaParkin labyrinttimaisessa luolastossa työskentelee monia tonttuja monissa eri tehtävissä. Yksi tonttujen tärkeimmistä tehtävistä on tietenkin lelujen tekeminen” Mekuliina Tonttu kertoo. ”Kaikki maailman lapset toivovat joululahjaksi leluja, mutta aina he eivät saa juuri toivomaansa lelua. Ehkä he eivät olleet tarpeeksi kilttejä vanhemmilleen ja sisarruksilleen, tai ehkä Joulupukin mielestä lelu on tarkoitettu hieman vanhemmille lapsille. Joka tapauksessa, kaikki lelut ovat tonttujen tekemiä. Leluja tekee mm. Vasara-Tontut, Tekniikka-Tontut ja Ompelija-Tontut sekä monet muut tontut, jotka ovat erikoistuneet lelujen tekoon.” Mekuliina selittää. Minäkin olen itse erikoistunut tonttu: olen Toimittaja-Tonttu, joten erikoisalaani on kirjoittaminen!

Mekuliina työskentelee SantaParkin Lelutehtaan kauppa-alueella. Hän tuntee jokaisen pehmolelun nimeltä, jokaisen kauniin mekon koolta ja tietää tarkkaan kuka tontuista on tehnyt minkä joulukoristeen. Hän myöskin tietää kuinka tärkeä pehmonalle voi pienelle tytölle tai pojalle olla. Sen takia Mekuliina jakaa mielellään tietoa siitä, kuinka nimeät, pidät huolta ja rakastat omaa pehmonalleasi tehokkaimmin.


Voit tehdä oman pehmonallesi Mekuliinan ja muiden SantaParkin tonttujen kanssa kauppa-alueella. Tule myös kuuntelemaan Lelupajan Salaisuudet kauppa-alueelle kaksi kertaa päivässä!

TTT

 

25.7.2013 

Esittelyssä viikon tonttu: Onni


Onni on onnekas tonttu, jonka muori löysi vintin varastosta yksinään kutomassa sukkia. Onni saikin heti nimekseen Onni, sillä hänen löytymisensä kaiken sen rojun keskeltä oli suoranainen ihme. Mitä jos Onnia ei olisi koskaan löydetty ja niin hauska ja kaunis Onni tonttu olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi vintin varastoon yksin hyräilemään ja kutomaan sukkia?


Onni oli aluksi hieman peloissaan, olihan Onni viettänyt vuosi kausia yksin vintillä. Muori otti Onnin helmojensa huomaan ja syötti Onnia ja kutoi tämän kanssa värikkäitä säärystimiä SantaParkin tontuille jutellen Onnille nätisti. Kun Onni sai tarpeeksi rohkeutta jutustella muiden tonttujen kanssa Muori laittoi Onnin tonttukouluun. Kuten kaikkien lapsien, pitää kaikkien tonttujenkin käydä koulussa ja oppia omanlaisilleen tärkeitä selviytymistaitoja, kuten matematiikkaa ja äidinkieltä – tässä tapauksessa tonttukielen oikein lausumista ja kirjoittamista. Kun Onni oli suorittanut alimman tonttukoulu asteen 99 vuotta, hän pääsi muorin suosittelemana töihin SantaParkiin!

Onni rakastaa edelleen kutomista ja niinpä muori antoi hänelle tehtävän: kutoa Joulupukille maailman pisimmän kaulaliinan, jonka alle jokainen SantaParkin tonttu mahtuu yöksi nukkumaan!


Seuraa miten Onni tontun haaste onnistuu ja neulo itsekin muutama rivi Onni tontun työstämään kaulaliinaan. Tapaat Onnin heti SantaParkin lipun myynnin jälkeen!

TTT

 

12.7.2013

Esittelyssä Viikon Tonttu: Merry

 

Merry Tontun lempipuuhaa on leipominen ja häneltä valmistuvatkin käden käänteessä suussasulavat vohvelit kermavaahdolla ja mansikalla tai jos on oikein nälkä niin Merry taikoo lautaselle suolaisen palan kuten bagelin, jonka välissä on savustettua graavilohta ja maistuvaa majoneesia! 

Merryn lempipaikka SantaParkissa onkin Kota kahvila, josta hänet löytää vatkaamassa taikinaa tai pyörittämässä sinisiä ja punaisia hattaroita suuriksi pilviksi! Merryn paita on usein jauhossa, suklaassa tai kahvissa, mutta sehän ei menoa haittaa!

Merry, mikä on sinun lempikakkusi? "Oi, minä rakastan suklaata!!! Muut tontut syövät mieluummin piparkakkuja, mutta minun suurinta herkkuani on aito ja oikea suklaakakku!" Merryn silmät tuikkivat ja poskille nousee pieni puna. "Minulla on tuhansia suklaakakun reseptejä ja kokeilen niitä päivittäin ja ne ovat kaikki aivan yhtä upeita! Maista vaikka!". Merry tarjoaa lusikalla raakaa taikinaa, mikä kyllä tuoksuu hyvältä, mutta taidan odottaa, että kakku tulee valmiina uunista ja maistaa ehkä sitten.

Tapaa Merry SantaParkin keskusaukean Kota kahvilassa ja maista hänen leipomiaan suussasulavia herkkuja, vaikkapa katsoessasi SantaParkin showta kahvilan viereisellä lavalla!

TTT

 

 

5.7.2013

Esittelyssä Viikon tonttu: Sarfiina

Sarfiina tontun tunnistaa lyhyestä, mutta hyvin nopeasta olemuksestaan. Sarfiina onkin yksi pienikokoisimmista SantaParkin tontuista, vaikka hän onkin yksi vanhimmista. Sarfiina on jo 279 vuotta vanha ja hän onkin hyvin kokenut tonttu. Sarfiina on nimittäin Pää Professori Tonttu.

Hänen erikoisalaansa ovat Joulun logistiikka ja kielet, jotka kuuluvat olennaisena osana 99 vuotiseen Tonttukouluun. Sarfiina puhuu hyvin sujuvasti tonttua, suomea, englantia, ruotsia, saksaa sekä espanjaa ja onkin näiden maiden pää professori tonttu. Professuurin ohella Sarfiina matkustaakin paljon ympäri maailma tarkastamassa, että lapset ovat kilttejä ja muistuttamassa tonttuja siitä, kuinka ikkunoiden taakse kurkitaan oikea oppisesti: ”Professuurius on niin suuri osa minua, että opetan aina ja jatkuvasti kaikkialla” Sarfiina myöntää. Nuorimmat ja villeimmät tontut professori Sarfiina laittaa äkkiä takaisin ruotuun ja onpa hänelle tarjottu siitä hyvästä omenakin.


”Lempioppituntini Tonttukoulussa ovat tietenkin tonttukielen taikasanojen oppiminen sekä maantiede” Sarfiina tuuma. ”Tonttukoulussani on jättimäinen, satoja vuosia vanha kartta, jonka avulla matkustan edelleen joka ilta lapsien ikkunoiden taakse katsomaan ovatko he olleet kilttejä”. Sarfiinan maantiede onkin aivan omaa laatuaan sillä hän on matkustanut todella paljon ikäisekseen tontuksi. Miksi Sarfiina matkustat niin paljon? ”Ne ovat työmatkoja, mutta näin nopeana tonttuna koen sen edukseni sillä rakastan matkustamista ja eri kielillä puhumista. Pidän myös siitä, että lapset jättävät minulle kirjeitä kuljetettavakseni Napapiirille Joulupukille ja joskus he jättävät myös minulle piparkakkuja, vaikka Joulupukki yleensä on se kenelle jätetään keksejä ja maitolasillinen- varsinkin englannissa”.


Tutustu Sarfiinaan ja muihin Tonttukoulun opettajatonttuihin SantaParkin tonttukoulussa, joka pyörähtää käyntiin aamuisin klo 11.00!

TTT

 

 

 

5.7.2013

Hengenpelastaja Hugo, 5 v. tapasi Joulupukin

Hugon pikkuveli Linus oli molskahtanut uima-altaaseen Iivarisen perheen kesälomalla reissulla, josta kuitenkin onnellisesti selvittiin suurella säikähdyksellä: Hugo nimittäin yritti ensin itse pelastaa pikku-veljensä veden varasta, mutta onnistumatta siinä, hän huusi isäänsä koko keuhkojensa voimalla, joka juuri ja juuri ehti paikalle pelastamaan Linus- veljen veden varasta.
Hugon ripeän toiminnan ansiosta veli pelastui hyisen kylmästä vedestä ja Hugo palkittiin tänään SantaParkissa ”Hengenpelastaja” diplomilla Joulupukin toimistossa SantaParkissa.


Hugo Iivarinen on viisivuotias sankari, jolla on kuusi siskoa ja 2 veljeä. Perhe asuu Vaajakoskella ja ovat kaikki suuria joulun faneja! Perheen isoimmat siskot, kolmoistytöt ovat jo paljon ennen joulua opetelleet tonttukoulun salaisuuksia internetistä löytyneiden videoiden avulla ja Joulupukki olikin erittäin iloinen tavatessaan kokonaisen perheen aitoja Joulun ystäviä.

TTT

 

 

26.6.2013

Esittelyssä Viikon Tonttu: Nunnu

Nunnu on yksi SantaParkin vanhimmista tontuista ja hänet tunnetaankin jo esimerkiksi lehtijutuista. Nunnu on hyvin opiskellut: hän on kasvanut Joulukassa ja käynyt Tonttukoulua ja muuttanut sitten SantaParkiin. Nunnu onkin jo 237 vuotta vanha (jos hän muistaa oikein) ja hän on opettanut myös vähän uusimpia tonttuja Tonttukoulun alkeissa.
Nunnun päivät Joulupukin luolassa ovat todella kiireisiä! Nunnu rakastaa leikkiä Angry Birds Aktiviteetti Alueella ja hänellä on kaikkien SantaParkin tonttujen ennätys piparkakkujen syömisessä. Kerran hän söi 29 piparkakkua joulupäivän aamuna. Sen jälkeen Nunnu voi kovin pahoin eikä aio ikinä enää syödä niin montaa piparkakkua. Piparien päällä oli joka sokerikuorrutusta ja nonparelleja!

Nunnu rakastaa pipareita ja hänen lempi paikkansa SantaParkissa onkin Piparila. Joskus Nunnu nukahtaa Piparimuorin uunin eteen! ”Siellä on niin mukavaa ja lämmmmmintä ja tuoksuu niin hyväälllllee!”
Kerran SantaParkin tontut tekivät Nunnulle jekun ja laittoivat Nunnun piparikuorrutteeseen suolaa sokerin sijaan. Nunnu haistoi sen heti eikä syönyt yhtään suolakuorutteista piparia.

Tule ja tutustu Nunnuun SantaParkissa, sillä hän rakastaa leikkiä lasten kanssa! ”Toivoisin kovasti näkeväni kaikki maailman lapset SantaParkissa hymyilevinä ja onnellisina!” sanoo Nunnu ja puraisee pipariaan.

TTT

 

18.6.2013

Rekiretken ajamisen ennätys palkittiin tonttujen Expertti- diplomilla

Nico Simolalla on hallussaan SantaParkin Rekiretken ajamisen ennätys. Arvioitu ajojen määrä on jo yli kaksi tuhatta jos ei jopa 2 020 kertaa ja eilen Nico ajoi SantaParkin avajaisissa aivan uutta rekeä. SantaParkin rekiretki on uusittu kevään 2013 aikana ja tontut ovat laittaneet pensselinsudit heilumaan!

Nico on tottunut SantaParkin kävijä, sillä hän on ensimmäisen kerran tavannut Joulupukin SantaParkissa vain kaksi vuotiaana. Nyt, 15 vuotta myöhemmin, Nico saapui SantaParkin kesäkauden avajaisiin heti ensimmäisten vieraiden joukossa. Rekiretki oli ensimmäinen aktiviteetti, jota kohden Nico asteli kaiken muun hauskuuden ohitse heti aamusta: ”Rekiretki on kaikkein paras SantaParkin aktiviteetti” Nico sanoo.

Jännitys on käsin kosketeltavissa, kun Nico istuu rekireen vaunuun, etupenkkiin tietenkin. Mitä Nico aikoo tehdä SantaParkin avajaisissa, kun koko päivä on aikaa puuhailla tonttujen kanssa? ”Aja reellä niin monta kertaa kuin ehtii päivän aikana!”
Reen vaunu lähtee liikkeelle ja Nico syventyy katsomaan ympärilleen uudelleen koristellussa ympäristössä. ”Aika saman muotoinen on vielä, mutta kaikki kukat ovat poissa ja on talvi”. Rekiretkeen on satanut koko kevään ajan lunta ja matka on muuttunut neljän vuoden ajan sijaan lumiseksi ja talviseksi, oikeaksi talven ihmemaaksi! Ensimmäinen osio onkin Nicon lempiosio. Ehkä se on se alkumatkan tuoma jännitys tai se, että ensimmäisessä huoneessa paistaa talvisen kirkas aurinko.
Nico katsoo tarkkaavaisena jokaisen pienen yksityiskohdan läpi ja huomaa heti, mikä rekiretken maisemista on muuttunut. Nurkan takana on ennen nukkunut karhu, onhan se vielä tallella? Nico kääntyy vaunussa vasemmalle päin ja siellähän se karhu nukkuu suloista talviuntaan syksyn lehdistä tekemässään pesässä lumen sataessa päälle.

Seuraavassa mutkassa Nico muistaa: ”Rekiretkessä toimii tonttutaika!” Hän lyö käsiään yhteen juuri ennen seuraavan mutkan katkaisevaa, jykevää ovea ja kuin taikaiskusta oviin syttyy pieniä valoja kuin taivaan tähtiä ja ovet lähtevät kuin lähtevätkin aukeamaan!

Rekiretken lelupajassa Nico huomaa uuden maalin tuoksun ja tunnistaa jokaisen uuden lelulaitteen, mutta odottaa jo malttamattomana Rekiretken päätöspaikkaa. Nico on asettanut jokaiselle Rekiretken ajajalle haasteen: Kuinka monta tonttua juhlii Joulua Rekiretken viimeisessä kurvissa? Hänen laskujen mukaan 40, mutta saattaahan siellä piileskellä vieläkin enemmän!

SantaParkin lehdistäkin tuttu Nunnu Tonttu ojensi Nicolle Rekiretki Expertti – diplomin hänen uraa uurtavasta työstää rekiretken ajajana!

TTT

 

 

17.6.2013

Hullun hauskat SantaParkin avajaiset kesälle 2013!

SantaPark avattiin 17.6.2013 perinteisesti Joulupukin tervehdyksellä! Kesäisen vastaanoton ja Joulupukin lämpimän kättelyn saivat ennen aamu kymmentä saapuneet lukuisat perheet, jotka kirmasivat sisään maanalle.

Avajaispäivän ohjelmaan kuului tonttutaialla toimivan postin ja uuden Jäägallerian ihmettelyn lisäksi upouudella opetussuunnitelmalla käyntiin lähtenyt Tonttukoulu, jossa tonttujen taikasanat saivat aikaan ihmeellisiä asioita, jotka riemastuttivat perheen pienimpiä varsinkin etuosassa!

Piparimuori oli paistanut uunissaan tuoreita pipareita kaikille koristeltavaksi ja hänen piparikoristelulaitteensa pulputti keittiön nurkassa. Huumaava tuoreiden pipareiden tuoksu täytti koko tunnelin eikä ollut hankala löytää Piparilaan kauempaakin tunnelista.

Jääprinsessa olikin viekkaalla tuulella. Niko lentäjänpoika oli yhdessä Prinsessan kanssa keksinyt hauskan leikin kaikille sisään saapuville lapsille ja niinpä jokaiselle ojennettiin kartta. Kartan avulla lapset keräsivät eri tontuilta eri paikoista leimoja ja päätyivät vihjeiden johdattelemina Jäägalleriaan. Leikki jatkuu koko kesän!

SantaParkin vauhdikas tanssishow ja iltapäivällä alkanut Niko 2 elokuva keräsivät Kota kahvilan täyteen innokkaita katsojia, jotka pääsivät maistaamaan tuoreita vohveleita Joulumuorin reseptiikan mukaisesti maustettuina. Vielä jäi vaikka mitä tekemistä ja paikkaa näkemättä!

Onneksi SantaParkin lippu on kaksi päivää voimassa, eihän kaikkea hauskaa ehtisi muuten kokea millään!

 

Terveisin,

Tonttu Toimittaja Tohelo

Ai niin, SantaParkin Facebook sivulla on käynnissä kilpailu, josta voi voittaa VIP lippuja ja majoituksen koko perheelle Rovaniemellä! Osallistua voi joka viikko koko kesän, joten takuulla tärppää jossain vaiheessa!

Klikkaa tätä: http://joulupukinkesakisa.pgtb.me/LX5LZv